2. KBT ml. žáci - Lány

03.11.2013 19:26

V neděli 3.11. se uskutečnil v Lánech 2. KBT ml. žáků. Náš oddíl opět reprezentovali 2 zástupci: Filip L. a Leon. Také tentokrát byli kluci ve startovním poli vidět. Mezi 47 startujícími obhájil Filip dělené 5-6 -té místo a Leon skončil na 17-20 -tém místě.

Filip využil nasazení na 1. místo ve skupině, kterou po třech jasných výhráh 3:0 vyhrál. Velký šok mi připravil Leon. Díky nulovému bodovému zisku z prvního turnaje (chyběla registrace) nastupoval do skupiny ze čtvrté pozice a tak jsem tajně doufal v postup do finále A z druhého místa. Leon ale soupeřům vytřel zrak. Nejdříve porazil druhého nasazeného ve skupině Dolečka 3:1, pak si v napínavém souboji poradil s jmenovkyní z Ml. Boleslavi a nejvýše nasazenou ve skupině Kohlmannovou 3:2. Leon byl ve třetím setu 2 míčky od vítězství, ale nakonec z toho byla 5-ti setová bitva s vítězným pátým setem (11:6). Nakonec ještě přidal výhru 3:1 nad Humplem a bylo z toho senzační 1. místo ve skupině.

Po dohrání skupin si kluci tradičně zpestřili turnaj čtyřhrou. Ve druhém kole (první kolo volný los) porazili celkem jednoznačně dvojici Lafek - Průša 2:0. V následném čtvrtfinále kluci podlehli pozdějším vítězům Mitkovi s Balátem 0:2 (druhý set 9:11, kluci dokonce vedli 9:6). Kvůli většímu spádu se hrálo na dva vítězné sety. Na tři vítězné se hrálo až od semifinále.

Finále A začal Leon vítězstvím 3:0 nad Kozohorskou z TTC Příbram. V dalším zápase prohrál s celkově druhým Dobejem ze Slaného 0:3. Konečnou stopku Leonovi vystavil boleslavský Oplt po porážce 1:3. Tentokrát nechal Leon doma nováčkovskou nervozitu a patří mu velká gratulace k dobrému výkonu a výsledku.

Vzhledem k vítězství ve skupině a k bodům z prvního turnaje byl Filip v Áčku na sazen a v prvním kole měl volný los. Ve druhém kole se utkal s boleslavskou Kohlmannovou, kterou porazil 3:1 (čtvrtý set po nervydrásající bitvě 17:15). Poté nestačil na Jana Sláčala a prohrál 0:3. Výsledek byl dán katastrofálním příjmem podání. Filipovi dělalo obrovské problémy podání s boční rotací. V dalším zápase si Filip spravil chuť na mladším z bratrů Sláčalů, Pavlovi, kterého porazil 3:0. V dalším kole se Filip utkal s Hejdou z KST Rakovník. Spolu se kluci střetli i ve Slaném, kde Filip vyhrál 3:2 zápas o celkové třetí místo mezi chlapci. Tentokrát Filip po prohraném prvním setu vyhrál 3:1. Konečnou byl pro Filipa souboj se Stránskou z Radimy, se kterou prohrál 0:3.

Celkovým vítězem turnaje se stal Matěj Záboj z Kolína, který po skvělém výkonu přehrál ve finále Dobeje 3:0.

Přestože byl turnaj v Lánech výsledkově povedený, přesto jsme si s klukama cestou domů probírali i naše slabiny. Chtěl bych tímto požádat všechny hráče našeho oddílu o větší spolupráci při přípravě našich nadějí. Pokud by se našli hráči, kteří by byli ochotní věnovat 20 - 30 minut tréninku našim mladíkům, bylo by to na jejich hře určitě vidět. A dosahovali by lepších výsledků jak na turnajích, tak v zápasech regionálního přeboru.

Zpět