2. turnaj RP mládeže - Zruč n. Sázavou

20.11.2013 16:18

V neděli 17.11.2013 proběhlo 2. kolo RP starších žáků. Turnaj se uskutečnil ve Zruči n. Sázavou a startovalo na něm 28 dětí. Při neúčasti vítěze prvního turnaje, Matěje Záboje, byl největším favoritem na vítězství čáslavský Tomáš Beran. Náš oddíl reprezentovalo 5 kluků. K třem účastníkům prvního turnaje (Leon, Filip D. a Štěpán) se připojil Filip L. a turnajový nováček Ondra Bětík. Ondra je ročník 2006 a stal se tak nejmladším účastníkem celé série.

Dle očekávání měl nejhorší los Ondra. Vedle favorita turnaje, Tomáše Berana, měl ve skupině největšího účastníka soutěže chlístovického Tomáše Dražana (Tomáš je asi 2,5 krát větší než Ondra) a zručského Matěje Trmala. Ondra se favoritů nelekl a i díky jejich shovívavosti si pěkně zahrál. Ve svém třetím zápase dokonce porazil o 2 roky staršího Trmala. Třetí místo ve skupině bylo nad očekávání.

Na výsledek z prvního turnaje nenavázal Štěpán, který ve skupině porazil pouze zručského Pažouta. Podle očekávání prohrál s Vořechovským (0:3), ale bohužel i s Roušarem (1:3). Tento zápas rozhodoval o druhém postupujícím. Zápas byl celkem vyrovnaný, Štěpán se ale příliš nedržel stanovené taktiky.

Leon skončil ve skupině na druhém místě po celkem nečekané prohře s čáslavským Kristkem. Leon nenašel recept na Ondrovy celodvorcové čopované bekhendy. Vítězství nad Strnadovou a Maxou byla jednoznačná a asi i povinná.

Filip D. svou skupinu vyhrál s velkým přehledem. Neztratil ani set a ztratil pouze 28 míčků ve třech zápasech. Ve skupině ale neměl soupeře, kteří by jeho kvality prověřili (Menšíková - Zruč, Štěpina, Kop).

Filip L. také vyhrál svou skupinu bez ztráty setu a to i přes poměrně silnější soupeře. Filip postupně porazil Rylicha, Mulenkovou a Procházku. Asi nejtěžší, ale zároveň nejpohlednější byl souboj s Evou Mulenkovou z Uhl. Janovic.

Ve vložených čtyřhrách si kluci vedli hodně slušně. Velice se mi líbyli Štěpán s Filipem D. v semifinále proti Beranovi s Kristkem. V zápase kluci hráli lépe než ve dvouhrách. Přesto to na pozdější vítěze nestačilo. Na čáslavácích si nakonec vylámala zuby i naše druhá dvojice Leon-Filip L. Čtyřhru si zahrál i Ondra, který vytvořil pár s janovickým Píchou. Na to, že to byla Ondrova vůbec první čtyřhra, zdál se mi Ondra jako lepší z jejich dvojice.

V Béčku kluci moc nezazářili. Ondra prohrál s ostřílenějším domácím Pažoutem a Štěpán po volném losu v prvním kole prohrál s nadšeně hrajícím chlístovickým Rylichem. Ondrovo 23. místo a 20 bodů je příjemným překvapením, ale Štěpánovo 22. místo a 30 bodů je velkým zklamáním.

Kluci kteří postoupili do Áčka si vedli střídavě. Leon trochu nečekaně skončil hned v prvním kole. Nad jeho síly byla Eva Mulenková. Leon nestačil reagovat na její rychlé výměny. Během zápasu si stěžoval na únavu z předcházejících zápasů čtyřhry. Je pravda, že nastoupil v rychlém sledu ke třetímu utkání v řadě. Filip D. si v prvním kole poradil s Roušarem (3:0), ve čtvrtfinále ale podlehl domácímu Beznoskovi. Filip prohrával 0:2, ve třetím setu odvrátil mečbol a po boji srovnal na 2:2. Pátý set byl až do koncovky vyrovnaný, ale v závěru se Filip o vítězství připravil svou zbrklostí. Filip L. se postupně prokousal pavoukem až do finále. Nejdříve ve čtvrtfinále porazil Kristka 3:1 a poté Beznosku 3:0. Finále proti Tomášovi Beranovi bylo nečekaně vyrovnané. Při posledním měření sil na krajském turnaji st. žáků Filip jednoznačně prohrál 0:3. Tentokrát Filip předvedl výkon jako na krajských turnajích ml. žáků a byl z toho velmi vyrovnaný souboj. Všechny sety skončily rozdílem dvou míčků. Přestože ve druhém a čtvrtém setu Filip dotahoval ztrátu, byl v pátém setu až do koncovky o krůček napřed. V závěru ale Tomáš rozhodl větším klidem a zkušeností.

Jiný pohled na turnaj s výsledky a krátkým videem je také na zručských stránkách: skczruc.xf.cz/?sezona=2013-2014&tym=turnaje&stranka=2rpm

Díky Leonovým rodičům přidávám i pár fotek.

Zpět