3. KBT ml. žáci - Rakovník

20.12.2013 16:51

O uplynulém víkendu, v neděli 15. prosince, se v Rakovníku konal 3. KBT ml. žáků. Turnaje se účastnilo 40 borců, mezi kterými byli vidět i naši dva zástupci - Leon Kolman a Filip Líska. Velký dík patří Leonovým rodičům, kteří zajistili dopravu a podporu našich kluků.

Z pětičlených skupin se podařilo postoupi jen Filipovi, který po porážce 1:3 od Anety Kohlmanové skončil na druhém místě. Na prvním nepostupovém místě ve skupině skončil ve vyrovnané skupině Leon (2 výhry, 2 porážky).

Kluci si opět zahráli i čtyřhru. Po volném losu v prvním kole, porazili po boji pár Dobej - Lafek 3:2. Následovala porážka s vítězi vloženého turnaje čtyřher, s dvojicí Stránská - Záboj.

Po čtyřhrách pokračoval turnaj souboji o konečné umístění, kde kluci opět nezklamali. V Béčku Leon postupně porazil příbramského Mášu (3:1) a buštěhradského Jakuba Průšu (3:2). Pak přišla semifinálová porážka 0:3 od Plaché z Kladna. V následujícím souboji o konečné třetí místo ve finále B Leon porazil opět buštěhradského Průšu 3:0, tentokrát Jana. Celkově z toho bylo 19. místo a zisk 130-ti bodů do krajského žebříčku. Dle mých propočtů by Leon měl být na průběžném 20. místě se 410 body. V oficiálně vydaném žebříčku jsem upozornil na chybu a požádal o opravu.

Filip v prvním kole Áčka porazil 3:0 Dobeje ze Slaného (na předchozím turnaji 3. místo) a ve druhém kole podlehl 0:3 Stránské z Radimy(konečné 2. místo v turnaji a celkově i druhá pozice na žebříčku). V opravách oplatil porážku Kohlmanové (3:1) a následně po boji podlehl brandýskému Balákovi 2:3. Celkově z toho bylo dělené 6.-7. - místo a 320 bodů. Stejné umístění Filipovi patří i v průběžném hodnocení krajského poháru ml. žáků.

Před závěrečnými dvěmi koly oba borci mají nadějné postavení pro boj o umístění do 16-tého místa, které jim zaručí start na závěrečném turnaji TOP16. Leon má dle mých propočtů ztrátu 40-ti bodů. Doufám, že mu na závěr nebudou chybět body z prvního turnaje. Výsledky mu byly anulovány pro chybějící registraci.

Zpět