3. turnaj RP mládeže - Uhlířské Janovice

20.01.2014 08:45

V neděli 19. ledna se do Uhlířských Janovic sjelo 24 dětí, aby se spolu utkali ve třetím kole Regionálního poháru. Z Kutné Hory vyrazila opět spíše minivýprava, čítající čtyři borce. O body do poháru se jeli rvát Štěpán, Leon, Filip L., tedy nejčastěji reprezentující kluci, a nováček Patrik Hladík (2001).

Patrik nenašel ve vyrovnané skupině recept na žádného soupeře (Beznoska, Kepka, Rylich) a třikrát prohrál. Porážky mu chuť do hry nevzaly a v prvním kole finále B dosáhl prvního vítězství, když porazil dalšího turnajového nováčka Dolejše (Zruč) 3:0. V dalším kole čekal na Patrika silnější soupeř, chlístovický Zatřepálek. Přestože Patrik bojoval, z 0:2 vyrovnal na 2:2, nakonec prohrál v pátém setu. I tak je 18. místo při prvním startu pěkný výsledek.

Štěpán jako nenasazený se ve své skupině byl o postup jako lev. Po očekávané prohře s Vančurou (1:3) se utkal v rozhodujícím zápase s Menšíkovou. Oba soupeři se utkali na Vánočním turnaji ve Zruči, kde Štěpán Šárku v jejím domácím prostředí porazil. To asi ovlivnilo úvod zápasu. Štěpán začal velice vlažně, jako kdyby se vítězství mělo automaticky opakovat. Záhy prohrával 0:1 a poté po lepšícím se výkonu 0:2. Přes nepříznivý stav se Štěpán nevzdal, bojoval a lepšil se. Vyrovnal stav na 2:2 a v posledním setu již nad stolem zcela vládl. První bod soupeřce povolil až za stavu 9:0.

Filipa svedl los do skupiny s jedním z favoritů - Tomášem Beranem. Po dvou vítězstvích 3:0 (Zatřepálek, Trmal) došlo na souboj o první místo ve skupině. Zápas s Tomášem mohl být jedním z očekávaných vrcholů turnaje. Ale nebyl. Filip pokračoval v nevýrazných výkonech poslední doby. Během zápasu se jen rozčiloval, divil a dotahoval náskok soupeře, který mu utíkal hned v úvodech setů.

Leon, nejvýše nasazený ve své skupině, narazil na Macha, Ondru Berana a Burianka z Týnce. Po dvou víhrách 3:0 se utkali oba nasazení. Byl to velmi vyrovnaný souboj plný krásných výměn a dramatický až do samého konce. Leon se dostal do vedení 1:0, ale poté i díky většímu štěstí (několik prasátek) Buriánek otočil na 1:2. Ve čtvrtém setu dominoval Leon, srovnal na 2:2 a zdálo se, že v pátem setu bude mít navrch. V úvodu pátého setu měl ale zase více štěstí Buriánek, který i díky dvěma prasátkům se dostal do trháku 2:6. Soupeře naštěstí přibrzdil time-out, ve kterém se Leon uklidnil. Sérií pěti míčků otočil na 7:6 a poté si postupně hlídal vydřený náskok až do stavu 11:9.

Ve čtyřhrách Štěpán s Patrikem porazili Čermákovou s Štěpinou, ale pak podlehli finalistům, dvojici Beznoska, Záboj. Filip s Leonem ve druhém kole porazili Mulenkovou s Píchou a v semifinále podlehli vítězům, dvojici Beran, Vančura.

V Áčku Štěpán prohrál s Evou Mulenkovou, ale ve hře byly vidět značné rezervy. Filip přehrál v prvním kole malešovského Kepku 3:1 a poté prohrál s největším favoritem Matějem Zábojem. Hra i výkon vykazovaly zlepšení proti zápasu s Tomášem, ale na Matěje to nestačilo. Leon si v prvním kole hladce poradil s Tomášem Dražanem 3:0 (Tomáš je asi jednou tak vysoký než Leon) a nečekaně stejně hladce si poradil i s Vančurou. Leon nedal Sebastianovi sebenší šanci. Krásně útočil i blokoval. Rozjetého Leona zastavil až v semifinále Matěj Záboj. Leon si na něm vylámal zuby, stejně jako ostatní soupeři.

Vystoupení našich kluků musíme hodnotit kladně. Ze čtyř kluků, věkem ml. žáci, tři postoupili do finále A. Kde dále bodovali. Výsledek kluků je vidět zejména v soutěži družstev. Mladíci získali v součtu tří nejlepších 535 bodů. V ml. žácích porazili druhou Zruč o 190 bodů a ve starších skončili druzí o 120 bodů za Čáslaví.

Pořadí:

1. Matěj Záboj

2. Tomáš Beran

3. Leon Kolman

5.-8. Filip Líska

9.-12. Štěpán Křenovský

18.-20. Patrik Hladík

.

Zpět