4. KBT mladších žáků Brandýs n. Labem

03.03.2013 06:26

V sobotu 2.3. se konal 4. KBT mladších žáků. Turnaje se účastnilo 44 dětí a kutnohorský okres zastupovalo pouze trio Filipů z našeho oddílu - Veverka, Líska a poprvé i Dusil.

Filip D., který zatím startoval pouze dvakrát na okresních turnajích, byl trochu zaskočen atmosférou - velká hala, spousta nových soupeřů i lidí kolem. Filip měl také těžký los. Nejslabší soupeřkou ve skupině byla pozdější finalistka Béčka. Filipovi se nepodařilo vyhrát ani setík a tak postoupil ze čtvrtého místa do finále B, kde v prvním kole opět prohrál a turnaj pro něho skončil.

Filip. V. si přes příznivý los celý turnaj pokazil hned v prvním zápase. Do skupiny byl nasazen jako druhý a prvním soupeřem mu byl Botka z Ml. Boleslavi (kluci ho dříve několikrát porazil). Filip se ale asi zapomněl v autě, nebo v posteli (byl po nemoci). Za stolem vypadal jako mátoha a začal hrát, až když prohrával 0:2. Pak zabral, zápas vyrovnal na 2:2 a po bojovném výkonu to vypadalo na vítězství. Bohužel v závěru přišel zkrat. Z vedení 10:8 byla porážka 10:12. Filip s bilancí 1/2 postoupil z třetího místa ve skupině do finále B, kde prohrál ve čtvrtfinále a skončil na celkovém pátém místě.

Filipovi L. se opět nepodařilo postoupit ze skupiny, ale jeho výkony s lépe postavenými soupeři ve skupině vůbec nebyly špatné. Záboj s Assarem byli před turnajem na 11. - 14. místě, Filip 44. místo. Se Zábojem Filip prohrál 1:3, ale po změně stylu hry a zapojení bloků za stavu 0:2 byly zbylé sety bitvou o každý míček. S Assarem prohra 0:3 po boji (10, 8, 12). Nakonec opět postup z třetího místa ve skupině do finále B (1/2). V Béčku si Filip vybojoval účast ve finále. Ve třech po sobě jdoucích utkáních si se soupeři poradil celkem snadno (3:0, 3:1, 3:1). Ve finále nastoupil po dlouhé pouze proti Elišce Cimrmanové (30. místo na žebřížku), která měla za sebou 5-ti setové semifinále. Z finále jsme měli obavy, protože Eliška hrála výborně a Filipa během dne bolelala achilovka a koleno. Během povinného vítězství ve skupině, kdy Filip za stolem kulhal, jsme zvažovali odstoupení z turnaje. Filip finále zvládl na jedničku a bez problémů vyhrál 3:0.

Kluci se již těší na 7.4. do Kolína, na závěrečný turnaj. Věříme, že příště někdo z kluků zase postoupí do finále A. Pokud budou kluci zdraví a budou bojovat jako Filip L., tak by to neměl být problém.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zpět