4. turnaj RP mládeže - Chlístovice

25.03.2014 18:22

  V neděli 24.3. se v Chlístovicích konal závěrečný turnaj letošního ročníku Regionálního poháru st. žactva. Účastnilo se ho rekordních 37 dětí. Náš oddíl reprezentovalo 5 borců. Filipové Dusil a Líska, Leon Kolman, Štěpán Křenovský a Ondra Bětík.
  Ondra byl vůbec nejmladším účastníkem celé série. Ve skupině se mu podařilo jednou vyhrát a po boji prohrál 1:3 se zručským Maxou. V Béčku pak prohrál s o sedm let starším (a o několik čísel větším) Lochmanem z Chlístovic také 1:3. V turnaji se umístil na 30. místě. V celkovém pořadí skončil se dvěma starty na 37. příčce. Celkově bylo hodnoceno 48 dětí.
  Štěpán v turnaji obsadil 18. místo, když ve skupině vydřel 2. příčku v bitvě s Ondrou Beranem. Štěpán prohrával 1:2 na sety a v pátém setu 6:10. Nakonec se mu podařilo zvítězit 13:11. V Áčku mu vystavila stopku Eva Mulenková z Uhl. Janovic. Štěpán postupem do Áčka dosáhl na svůj standard, ale i v prohraných zápasech s Evou a Buriánkem ukázal, že se zlepšuje. V celkovém hodnocení poháru skončil na 16. místě.
  Filipovi D. se na turnaji příliš nedařilo. Ve skupině prohrál celkem hladce 0:3 s Kristkem. V Áčku prohrál už v osmifinále s domácím Vořechovským 2:3. V tomto zápase alespoň bojoval. Bohužel byl slabším článkem i ve čtyřhře, takže oba Filipové vypadli hned po druhém zápase. Na turnaji skončil až sedmnáctý. Celkově se umístil na 13. místě.
  Nedařilo se ani Leonovi. Asi se na chlapcích projevila 14-ti denní pauza v tréninku. Leon po postupu z druhého místa ve skupině porazil J. Procházku ze Zruče 3:1, ale pak v osmifinále prohrál hladce 0:3 s čáslavským Vančurou. V obou prohraných zápasech, s Vančurou a Kepkou, hrál velice bezradně a odevzdaně. Na lepší než 10. místo to tentokrát nestačilo. Celkově ale skončil na velmi pěkném 6. místě. Ve čtyřhře skončil Leon se Štěpánem ve čtvrtfinále, po prohře s vítězi Beranem a Vančurou. Na hře ale byla vidět snaha a také pěkné výměny.
  Filip L. narazil na lepšího soupeře až ve čtvrtfinále. V něm se utkal s Pavlem Vořechovským a poměrně snadno jej porazil 3:0. V semifinále pak narazil na tradičního soupeře - Tomáše Berana. I přes porážku 0:3 byl zápas poměrně vyrovnaný. se spoustou pěkných výměn. Za které byli kluci odměňováni potleskem. 4. místo z posledního turnaje pomohlo Filipovi k velkému skoku z průběžného 8. místa na celkovou třetí příčku. Což bylo zároveň nejlepším umístěním mladšího žáka.
  Vítězem turnaje i celkového pořadí se stal Matěj Záboj, druhý skončil Tomáš Beran. Jediní Filipovi přemožitelé v celé sérii.
  V týmové soutěži naši mladší žáci vyhráli celkové hodnocení a v soutěži starších žáků skončili druzí za vítězným družstvem Sokola Čáslav.
  Klukům bych chtěl k dosaženým výsledkům pogratulovat a popřát, ať se jim i nadále daří a ať je pinčes stále baví!!
 

Zpět