Krajské přebory ml. žáků

20.01.2014 08:02

Přebory se konaly 5. ledna ve slánském gymnáziu. O titul Přeborníka kraje se utkalo celkem 25 chlapců. Trio zástupců kutnohorského stolního tenisu, Filip L., Leon a porvé Štěpán, vyrazilo pod vedením Martina Valy.

Štěpán při své premiérové účasti na turnaji krajské úrovně ve skupině nestačil ani na jednoho ze svých zkušenějších soupeřů. Startoval v jediné čtyřčlené skupině a 3x prohrál 0:3. Filip ve skupině porazil kladenského Bryndu, ale prohrál se Šmídem z Říčan. Nepotvrdil nejvyšší nasazení ve skupině a byl z toho postup ze 2. místa. Leon ve skupině skončil rovněž druhý. Prohrál s pozdějším vítězem Valentou a postup vybojoval v pětisetovém zápase s boleslavským Augustinem.

Ve čtyřhře nastoupil Leon s Filipem a Štěpán s Lafkem z Buštěhradu. Los je svedl do souboje hned v prvním kole. Úspěšnější byli Leon a Filip. Ti ovšem hned v následujícím čtvrtfinále podlehli dvojici Hejda, Pisár z Rakovníka.

Ve finále B nastoupil v prvním kole Štěpán proti Mrázkovi ze Sokola Hředle. V zápase dosáhl prvního krajského úspěchu. Ve druhém kole už ale nestačil na svého spoluhráče ze čtyřhry a vítěze Béčka Dominika Lafka.

V Áčku se stejně jako ve skupině nedařilo Filipovi. Postupně prohrál s Hejdou a s boleslavským Botkou, tedy se soupeři které letos a loni několikrát porazil. Umístění na 13.-16. místě je tedy zklamání. O stupínek lepší byl Leon, který v prvním kole finále A porazil domácího Dobeje. Ten spolu se Stachem vyhrál čtyřhru a opravami se probojoval na celkové 5.-6. místo. Stopku vystavil Leonovi v dalším kole Šimáně z Brandýsa n. Labem. Umístění na 9.-12. místě ukazuje, že umístění do 16. místa v krajském poháru není pro Leona nereálné.

Výsledky:

1. Valenta (Kladno)

2. Záboj (Kolín)

3. Stach (Bělá p. Bezdězem)

 

Výsledky a žebříčky krajských přeborů a pohárů jsou na stránkách Středočeského svazu st. tenisu, v sekci "Mládež" (Výsledky, Žebříček a bodové pořadí).

www.stcstolnitenis.cz/mladez/mladez.htm

 

Zpět